ИНСТИТУТ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ - мисия, стратегически направления, научно обслужване и приложна дейност

СТРАНИЦАТА НА ИНСТИТУТА ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ ИМА НОВ ДОМЕЙН:

http:// www.ira-plovdiv.bg

След 3 секунди ще бъдете пренасочени към него

 

ИРАКонтакти: гр.Пловдив 4003; ул.”В. Левски” №248; тел.: +359 32 956 033; GSM: +359 899 783 611; e-mail: irаТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; irаТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; website: http://ira-plovdiv.com

I. Институтът по рибарство и аквакултури, Пловдив е приемник на Института по сладководно рибовъдство, Пловдив (1978 г.) и на създадения през 1952 г. Научен рибностопански институт по сладките води, София.
Мисията на института е свързана с провеждане на научноизследователска, приложна и обслужваща дейност в областта на рибарството и аквакултурата в съответствие с националните и европейските приоритети на сектор „Рибарство”.

 ІІ.  Стратегически направления на научни изследвания
•поддържане и развитие на генофонд от стопански видове хидробионти и развъдно-подобрителна дейност с тях
•разработване и усъвършенстване на системи и методи за репродукция и отглеждане на традиционни и нови видове хидробионти; здравен статус и благоденствие
•комплексни мониторингови изследвания на водоеми в страната с оглед на пригодността им за рибностопанско използване и опазване на околната среда.
•разработване на система за оценка качество на месото на основни и перспективни хидробионти, обект на аквакултурата
•разработване на интегрирани и биологични методи и системи за отглеждане на традиционни и нови видове хидробионти.


ІІІ. Продукти и услуги, които се предлагат: технологии за размножаване и отглеждане на традиционни и нови за сладководната аквакултура хидробионти; консултантска и информационна дейност; изготвяне на експертни оценки и становища; мониторингови изследвания на различен тип водоеми; извършване на специализирани анализи на вода; изготвяне на технологични планове и програми; предлага качествени личинки, малки рибки и зарибителен материал от основните топловодни видове риба.

!!! Предлагаме укрепнали рибки сом и бяла риба !!!.

 

Приемаме заявки за личинки от шаран, толстолоб (бял и пъстър), бял амур и европейски сом. За повече информация се обръщайте към началник отдел Експериментална дейност на телефон 0896 779 892.

 

Вие сте тук:Home ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ИНСТИТУТ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ - мисия, стратегически направления, научно обслужване и приложна дейност